Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker” labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.
Ja vēlies iepriecināt kādu vai vienkārši pagatavot kaut ko garšīgu, pastāstīšu, kā cepu biskvītu, lai tas būtu mīksts. Starp biskvīta kārtām pildījumā droši var likt visu ko kāro sirds.
Nepieciešams:
● 2 bļodas- metāla un plastmasas,
● mikseris,
● ēdam karote,
● uzkarsēta cepeškrāsns līdz 180 °C,
● panna ar noņemamām malām,
● nedaudz sviesta vai eļļa,
● cepamais papīrs.
Pagatavošana:
1. Olas dalīsim, metāla bļodā liksim olas baltumus un dzeltenumus plastmasa bļodā. Olu baltumam pieliek šķipsniņu sāls un liek ledusskapī atdzesēties.
2. Olu dzeltenumam pievienojam cukuru un ūdeni, ja vēlas var arī tējkaroti vaniļas cukuru.
3. Dzeltenumu kuļ tik ilgi, kamēr tas ir putās un bļodā tas ir apmēram sešas reizes vairāk nekā pirms sāka kult.
4. Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
5. Kad dzeltenums ir sakults,no ledusskapja izņem olu baltumus. Pārliecinies, lai arī miksera slotiņas ir vēsas un sausas. Baltumā nevar tikt mitrums.
6. Baltumu sakuļ tik daudz, lai, kad bļodu apgriežot otrādi, tas nelītu ārā.
7. Baltumu iecilā dzeltenumā. Nekad dzeltenumu neiecilā baltumā, jo tad mīkla saplaks un biskvīts nebūs izdevies.
8. Pannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē pannu ar sviestu vai eļļu.
9. Pannā ielej mīklu un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C pa vidu. Atceries, pirmās 15 minūtes never vaļā cepeškrāsns durvis, savādāk biskvīts sakritīsies. Ar koka irbuļa palīdzību pārbaudi mīklas gatavību, ja mīkla pielīp pie irbuļa, tad tā vēl nav gatava.
Lai izdodas un labi garšo!