Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

Ēdieni

Sastāvdaļas:

  1. 6 olas
  2. 6 ēdam karotes cukura
  3. 6 ēdam karotes miltu
  4. 4-5 ēdam karotes auksta ūdens
  5. nedaudz sviesta vai eļļa

Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker” labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.

Ja vēlies iepriecināt kādu vai vienkārši pagatavot kaut ko garšīgu, pastāstīšu, kā cepu biskvītu, lai tas būtu mīksts. Starp biskvīta kārtām pildījumā droši var likt visu ko kāro sirds.

Nepieciešams:
● 2 bļodas- metāla un plastmasas,
● mikseris,
● ēdam karote,
● uzkarsēta cepeškrāsns līdz 180 °C,
● panna ar noņemamām malām,
● nedaudz sviesta vai eļļa,
● cepamais papīrs.

Pagatavošana:
1. Olas dalīsim, metāla bļodā liksim olas baltumus un dzeltenumus plastmasa bļodā. Olu baltumam pieliek šķipsniņu sāls un liek ledusskapī atdzesēties.
2. Olu dzeltenumam pievienojam cukuru un ūdeni, ja vēlas var arī tējkaroti vaniļas cukuru.
3. Dzeltenumu kuļ tik ilgi, kamēr tas ir putās un bļodā tas ir apmēram sešas reizes vairāk nekā pirms sāka kult.
4. Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
5. Kad dzeltenums ir sakults,no ledusskapja izņem olu baltumus. Pārliecinies, lai arī miksera slotiņas ir vēsas un sausas. Baltumā nevar tikt mitrums.
6. Baltumu sakuļ tik daudz, lai, kad bļodu apgriežot otrādi, tas nelītu ārā.
7. Baltumu iecilā dzeltenumā. Nekad dzeltenumu neiecilā baltumā, jo tad mīkla saplaks un biskvīts nebūs izdevies.
8. Pannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē pannu ar sviestu vai eļļu.
9. Pannā ielej mīklu un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C pa vidu. Atceries, pirmās 15 minūtes never vaļā cepeškrāsns durvis, savādāk biskvīts sakritīsies. Ar koka irbuļa palīdzību pārbaudi mīklas gatavību, ja mīkla pielīp pie irbuļa, tad tā vēl nav gatava.

Lai izdodas un labi garšo!

Tev varētu arī interēsēt:

Izjaukto ābolu kūka ar rudens aveņu gēlu un mandeļu drumstalām (rudens ābols, sāļā karamele, avenes)

29.novembrī 2021
Aveņu mērce avenes 0,600 cukurs 0,500 santana 0,005 Vāra kopā , sablenderē,izberž caur sietu. Lej atpakaļ katliņā,uzvāra līdz 100 grādiem, vāra vēl 2 minūtes, atdzesē,sablenderē.   Drumsatalas mandeļu milti 0,100 sviests kubiņos istabas t 0,070 brūnais cukurs 0,070 Visu viegli samaisa izmantojot pirkstu galus, ber uz  pannas, kurā ieklāts pergamenta papīrs.   Karamele sāļā sviests …

Linsēklu miltu cepumi ar nātrēm

16.novembrī 2021
Sviestu saputo, pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru, turpina kult, pievieno olas pa vienam, linsēklu miltus,kuri samaisīti ar nātrēm un cepamo pulveri un  sakuļ līdz masa viendabīga. Mīklu liek konditorejas maisiņā vai ar karoti liek uz plāts kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep sakarsētā cepeškrāsnī  180-200*С  10 – 12 minūtes.

Veļas mazgājamais līdzeklis no kastaņiem

27.oktobrī 2021
Pagatavo  mazgājamo līdzekli no kastaņiem mājas apstākļos.  Pirms cilvēki izgudroja ziepes, apģērbus mazgāja, izmantojot augus vai augu pelnus. Kastaņi satur saponīnus – vielu, kas puto un attīra veļu.  Ar kastaņiem var labi izmazgāt ikdienā savelkāto apģērbu, bet tie nelīdzēs eļļas traipiem vai ļoti netīrām drēbēm.  Veļa pēc kastaņu mazgājamā līdzekļa smaržo svaigi.   Video recepte pieejama …

Nātru kotletītes

27.oktobrī 2021
Pagatavo vienkāršas, veselīgas un gardas nātru kotletītes!  100 gramos svaigu nātru ir: 5,9 g olbaltumvielu 410 mg kālija 105 mg fosfora 71 mg magnija 630 mg kalcija 7,8 mg dzelzs 333 mg C vitamīna  1 – 2% flovonoīdu, silīcija, E vitamīna. Video recepte pieejama šeit – Nātru kotletītes (pagatavošana) – YouTube.       Materiāli …

Pelašķu ziede

27.oktobrī 2021
Pagatavo pelašķu ziedi mājas apstākļos. Pelašķu ziedi lieto pret ādas iekaisumiem. Pelašķiem ir pretiekaisuma, antioksidējoša, antibakteriāla, antiseptiska, antispazmatiska iedarbība, tie aptur asiņošanu, izdala žlakvielas.  Pelašķi satur: rūgtvielas ēteriskās eļļas flavonoīdus miecvielas kumarīnus K vitamīnu aminoskābes Video recepte pieejama šeit – Pelašķu ziede (pagatavošana) – YouTube.       Materiāli sagatavoti no “Zaubes savvaļas kulinārā festivāla …

Melnā plūškoka ogu sula

26.oktobrī 2021
Melnā plūškoka ogu sulu vai sīrupu lieto imunitātes stiprināšanai. To var izmantot, gatavojot saldos ēdienus. Melnā plūškoka ogu sulu var pievienot, vārot ābolu ievārījumu, tā dos ļoti skaistu krāsu un arī papildus stiprinās veselību. Melnā plūškoka ogas satur:  flavonoīdus miecvielas gļotvielas glikozīdus prganizkās skābes. Plūškoka ogām ir pretiekaisuma, pretvīrusu, antiseptiska un sviedrējoša iedarbība. Ogas uzlabo …
Biļetes uz meistarklasēm