Aveņu mērce
- avenes 0,600
- cukurs 0,500
- santana 0,005
Vāra kopā , sablenderē,izberž caur sietu. Lej atpakaļ katliņā,uzvāra līdz 100 grādiem, vāra vēl 2 minūtes, atdzesē,sablenderē.
Drumsatalas
- mandeļu milti 0,100
- sviests kubiņos istabas t 0,070
- brūnais cukurs 0,070
Visu viegli samaisa izmantojot pirkstu galus, ber uz pannas, kurā ieklāts pergamenta papīrs.
Karamele sāļā
- sviests kubiņos 0,080
- salds krējums 35%-0,300
- cukurs baltais 0,150
Cukuru ber katliņā planā slānī, ne visu uzreiz-ļauj tam sākt kust un tikai tad sākam maisīšanu,pa daļām pievienojam atlikuso cukuru, kad tas karamelziējies, tad pievienojam sviestu, iemaisam, tad pievienojam saldo krējumu, ļaujam visam pavārīties,jo iezaku karameli vēlamies, jo ilgāk to vāram vidējā t.
Uzglabājam burciņā un ledusskapī, baudam siltu-aukstu-pec izvēles.
- ābols
- rudens āboli 8 gb
- brūnais cukurs 0,060
Ābolu mizojam,serdes izgriežam, sagriežam kubiņos, leikam katliņā, uzberam cukuru, uzklājam folliju un liekam zemā temperatūrā sautēties, kad cukurs izkusies, tad ābolus neturpinam gatavot, tad tie izjuks.
Ābolus liekam trauciņā, uzlejam karameli, uzberam drumstalas, aveņu gēlu un ogas, lieliski garšos kopa arī ar saldējumu.