DABAS UGUNSKURA MEISTARKLASES kopā ar Ingmaru Ladigu
Ēdiens, ko gatavo restorānā, var viegli parvērsties par ēdienu ko patīkami baudīt pie dabas, garšu daudzvedība, meža veltes. Ēdiens gatavots kopā ar Re`Chef šefpavāru Ingmaru Ladigu uz atklātas uguns.
Ingmārs Ladigs iratpazīstams pavārs un raidījuma “Ēdiena daba” vadītājs, kā arī Latvijas garšas meistara titula ieguvējs.
Aicinām piedalīties kādā no 4 meistarklasēm /dalībnieku skaits ir ierobežots/:
Plkst. 12:00
Meistarklase “Fazāns ar riekstu praline”
Gatavojam fazānu, pastāstam ka labāk sagatavot, uzglabāt, ar ko kopa sader:
Nogaršojam salātos, ar grauzdetu riekstu karameli, baklažāniem, un ķiploku dzinumiem
Vietu skaits 15 pers.
Plkst. 14:00
Meistarklase “Atvērtie Jēra gaļas salāti”
Gatavojam Jēra gaļu, saprotam ar kādām garšvielam kopā labāk garšo un cik ilgi cept.
Sagatvojam Jēru salātos, kopā ar Tofu( sojas sieru), šitakī sēnēm un salātu mercē izmantojam meža zaļumus.
Vietu skaits 15 pers.
Plkst. 16:00
Meistarklase “Pīle ar upeņu mērci”
Gatvojam pīli, kā marinēt, cik ilgi cept, ar ko labāk garšo kopā.
Sagatavojam Pīles salātus kam labi garšo klāt upeņu mērce, bumbiers kompotā, siers un sēnes.
Vietu skaits 15 pers.
Plkst. 18:00
Meistarklase “Meža ogu un biezpiena kunkulis”
Kādu desertu var sagatvot no meža ogām un biezpiena, uzturot mūsu tradicionāļo garšu?
Kā gatavot vārīto krēmu uz ugunskura?
Vietu skaits 15 pers.
Meistarklase DAUDZVEIDĪGA SAVVAĻAS AUGU GARŠU PASAULE kopā ar Vaira Kārkliņa!
Meistarklasē būs iespējams degustēt dažādus savvaļas augus – svaigus, žavētus, vārītus, fermentētus, ceptus un marinētus. Savvaļas augu pazinēja Vaira Kārkliņa dalīsies arī ar saviem pavārmākslas noslēpumiem kā savvaļas augus izmantot ikdienas uzturā.
Vaira Kārkliņa izzina augu lietošanas iespējas dažādos virzienos. Savu izglītību ieguvusi Vācijā un Austrijā. Viens no viņas izziņas virzieniem ir savvaļas augu izmantošana virtuvē. Jau kopš 2004. gada Kārkliņa pēta un izmēģina receptes pati, organizē ekskursijas augu iepazīšanai un ēdienu gatavošanas seminārus domubiedriem un interesentiem. 2016. gadā viņa izdeva grāmatu “Savvaļas augu virtuve”, kurā apkopoti biežāk sastopamo pārtikā izmantojamo augu apraksti un norādījumi par to vākšanu un lietošanu ēdienu gatavošanā.
Meistarklases laiks:
9. jūlijs 13:00 vietu skaits 10 dalībnieki
9. jūlijs 16:00 vietu skaits 10 dalībnieki
Ilgums: 1,5 stundas
Meistarklase SVILINĀTAS AMATAS FORELES UZKODAS PAGATAVOŠANA kopā ar Baibu Stepiņu
Meistarklasē kopā ar viesnīcas “Kārļamuiža” saimnieci Baibu Stepiņu būs iespēja pagatavot svilinātā Amatas foreles filejas uzkoda ar zaļo garšaugu mērcīti un buljons. Meistarklases laikā uzzināsiet kā notīrīt un izfilēt zivi? ko darīt ar asakām? un kas ir bezatlikuma ēdiens.
Meistarklases laiks:
9. jūlijs 15:00 vietu skaits 15 dalībnieki
Meistarklase bērniem GATAVOSIM KOPĀ kopā ar Lizeti Pugu
Meistarklasē pašiem mazākajiem dalībniekiem būs iespēja kopā pagatavot sezonālo augļu salātus kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu.
Lizete ir bloga Ēdam ar Lizeti radītāja un satura veidotāja, kā arī grāmatas “Veselīgi našķi bērniem” autore, kā arī ir viena no autorēm pavisam nesen izdotajai grāmatai “Veselīga uztura ceļvedis ģimenēm.
Biļete ir jāiegādājas tikai bērnam /vecāki drīkst pavadīt bērnu neiegādājoties atsevišķas biļetes/.
Meistarklases laiks:
9. jūlijs 13:00
Ilgums: 1,5 stundas