ŠOGAD ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRAIS FESTIVĀLS NOTIKS RUDENĪ

13.jūlijā 2023

Šī gada 9.septembrī notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls. Šogad festivāls savu darbību pārcēlis no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan meistarklasēs, gan mājražotāju gatavotajos gardumos.

Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri – Ingmars Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs “Īstās latvju saimnieces” – Vineta Cipe un Sandra Matule. Ar jau iemīļotām garšām un jaunumiem apmeklētājus pārsteigs Zaubes mednieku un makšķernieku kolektīvs. Veselīga dzīves veida eksperts Andis Brēmanis dalīsies atziņās kā gūt labumu no dabas veltēm sava organisma stiprināšanai. Mazākajiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties “Mazo pavāru skoliņā”, ko vadīs Laura Grēviņa, bet kopā ar “Manas garšas” meistarēm tiks atklāta garšvielu pasaule!

Dienas garumā norisināsies dažādas izzinošās darbnīcas, ko nodrošinās Latvijas Nacionālais dabas muzejs un Latvijas valsts mežu Kalsnavas aborētums. Pļavu tēju dziedinošo spēku atklāsiet kopā ar Evitu Lūkinu, kopā veidojot tēju mandalas. “Vienkoču parks” piedāvās izgatavot dabas rotas, bērzu tāss lietderību atklās Kaspars Zvirbulis . Aktīvākie apmeklētāji varēs iemēģināt rupuču laivas, supus, šaut ar lokiem un kopā ar jaunsargiem mācīties izdzīvošanas prasmes dabā. Lieliem un maziem apmeklētājiem tiks izveidota arī radiovadāmo džipu trasīte, kā arī varēs izbraukt zirga pajūgā.

Ikgadējais Zaļais tirdziņš šogad solās būt varen liels, jo tajā atradīsiet dažnedažādus vietējos gardumus un amatniecības izstrādājumus. Arī ēdienu klāsts neatpaliks – būs gan veģetārie ēdieni, mājas desiņu hotdogi, uzbeku virtuve, arī rudenīgi burgeri un ēdieni, kas gatavoti no īsteni rudenīgām dabas veltēm.

Sarunas un pasākuma norises vadīs Māris Grigalis, notiks dažādi konkursi, kur būs iespējams iegūt balvās gardumus un citus noderīgus labumus. Dienas vidū notiks arī Renāra Purmaļa grāmatas “Gatavo dabā” prezentācija un būs iespēja laimēt arī pašas grāmatas ar autora autogrāfu!

Festivāla jaunums ir konkurss “Vasara burciņā”, kas tiek organizēts kopā ar Zaubes senioru biedrību “Sidrabozols”. Konkursā aiccinām piedalīties ikvienu, kas gatavo ziemas krājumus -zaptes, mērces, čatnijus u.c. gardumus. Atnes savu burciņu uz festivālu un apmeklētāju balsojums noteiks, kurš kļūs par gardāko “Saldo burciņu” un “Sāļo burciņu” meistaru.

Festivāla noslēgumā apmeklētāji varēs baudīt jaudīgo etno grupas “Tā kā pērn” sniegumu un pat laisties jautros dančos.

Pasākumu organizē biedrība “Vidzemes Radošie Stropi” sadarbībā ar Cēsu novada Amatas apvienības pārvaldi, finansiāli atbalsta Cēsu novada pašvaldība, Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Pateicamies par atbalstu Zaubes veikalam “Skorpions” un uzņēmumam “Forest Wolf”. kā arī Latvijas Valsts mežiem.

Tev varētu arī interēsēt:

PROGRAMMA 2024

18.jūlijā 2024
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau astoto reizi pulcēs apmeklētājus 2024. gada 7. septembrī, lai kopā ar pavāru mākslas meistariem un saimniecēm, medniekiem un makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem daudzinātu paaudzēs pārmantotās zināšanas par dabas veltēm. Šī gada festivāla tēma – “Sēņu laiks”. Tā izvēlēta par godu sēņošanas tradīcijas iekļaušanai Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Sēņu …

ZAUBES FESTIVĀLA RUDENS PASĀKUMA PROGRAMMA

31.augustā 2023
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pavisam drīz, jau 9. septembrī tiekamies Zaubes centrā pie Augšezera, lai nodoto īsteni savvaļīgi izzinošām un gardām aktivitātēm. Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu: 11:00 – 16:00 GARŠU TIRDZIŅŠ 11:00 – 16:00 SAVVAĻAS GARŠU CEĻOJUMS ar Zaubes mednieku un makšķernieku un citu ēdinātāju sagatavotajiem gardumiem rudens noskaņās DABAS PAVĀRU MEISTARKLASES Gatavošanas meistarklases …

ŠOGAD ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRAIS FESTIVĀLS NOTIKS RUDENĪ

13.jūlijā 2023
Šī gada 9.septembrī notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls. Šogad festivāls savu darbību pārcēlis no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan meistarklasēs, gan mājražotāju gatavotajos gardumos. Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri – Ingmars Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs “Īstās latvju saimnieces” …

Iepazīsti Zaubi ainaviskā izbraucienā ar velosipēdu!

08.jūlijā 2022
Zaube ir ne vien ozoliem bagāta vieta, bet arī bagāta ar savvaļas ainavām, mežiem un pļavām, ko aicinām baudīt dodties laiskā velobraucienā.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2022 programma

03.jūlijā 2022
Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē atgriežas Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir “izdzīvošana dabā”. Šī gada 9. jūlijā Zaubes Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens visdažādākajos veidos varēs izgaršot uz izzināt savvaļu un savvaļas garšas. Šogad ieeja festivālā bez maksas!

Izsludināta pieteikšanās uz meistarklasēm!

02.jūlijā 2022
Piedzīvo neaizmirstamu ēdiena gatavošanas pieredzi ar mūsu lieliskajiem pavāriem un savvaļas kulinārijas entuziastiem!
Biļetes uz meistarklasēm