Gaisīgā “Pavlova” ar meža zemenēm

Ēdieni

Sastāvdaļas:

  1. Bezē pamatnei: 200 g “Dansukker” pūdercukura;
  2. 4 olu baltumi;
  3. Šķipsna sāls;
  4. 1 tējkarote citronusulas;
  5. 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes (var nelikt);
  6. Nedaudz sviesta pamatnes ietaukošanai.
  7. Krēma pildījumam: 250 ml saldā krējuma (35%);
  8. 100 g maskarpones siera (var nelikt, bet tad krējumu ņem vairāk);
  9. 4 ēdamkarotes “Dansukker" baltā cukura;
  10. 1 ēdamkarote "Dansukker" vaniļas cukura.
  11. Rotāšanai: 0,5 kg meža zemeņu vai citu ogu;
  12. Piparmētru vai bazilika lapiņas;
  13. Nedaudz "Dansukker" pūdercukura pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo bezē. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160°C temperatūru. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus ar sāli, līdz tie ir putaini un tik stingri, ka neslīd laukā no otrādi apgriezta trauka. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citronu sulu. Visu sakuļ stingrās putās.
  2. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk apkārt līniju, lai būtu vieglāk veidot kūkas formu. Papīru apgriež ar zīmējumu uz leju. Apli ieziež ar sviestu.
  3. Masu kārto aplī, nolīdzina. No malas apakšas ar lāpstiņu velk uz augšu tā, lai kūkai izveidotos trapeces forma ar mazliet padziļinātu vidusdaļu krēmam.
  4. Liek bezē cepties sakarsētajā cepeškrāsnī, tūlīt pazemina temperatūru līdz 110°C un cep 1 stundu. Uzmana, lai kūka nepaliek brūna – ja nepieciešams, temperatūru krāsnī paregulē zemāku. Cepšanas laikā plīts durvis var nedaudz pavērt. Gatavai kūkai jābūt mazliet zeltainai, kraukšķīgai no ārpuses, iekšpusē – mīkstai, līdzīgai putna pienam. Gatavo kūku atstāj plītī, līdz tā ir pilnībā atdzisusi. Dziestot virskārta var nedaudz saplaisāt.
  5. Pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu stingrās pu­ tās. Kuļot pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Pa daļām iejauc maskarpones sieru.
  6. Uzmanīgi pārceļ kūku no cepamā papīra uz liela šķīvja. Var celt ar visu papīru un tā malas apgriezt ar šķērēm, tad ir mazāks risks, ka kūka salūzīs. Ar karoti kūkas vidu pilda arkrēmu.
  7. Kūku rotā ar meža zemenēm vai citām ogām, pēc vēlēšanās arī ar bazilika vai piparmētru lapiņām. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Tev varētu arī interēsēt:

Izjaukto ābolu kūka ar rudens aveņu gēlu un mandeļu drumstalām (rudens ābols, sāļā karamele, avenes)

29.novembrī 2021
Aveņu mērce avenes 0,600 cukurs 0,500 santana 0,005 Vāra kopā , sablenderē,izberž caur sietu. Lej atpakaļ katliņā,uzvāra līdz 100 grādiem, vāra vēl 2 minūtes, atdzesē,sablenderē.   Drumsatalas mandeļu milti 0,100 sviests kubiņos istabas t 0,070 brūnais cukurs 0,070 Visu viegli samaisa izmantojot pirkstu galus, ber uz  pannas, kurā ieklāts pergamenta papīrs.   Karamele sāļā sviests …

Linsēklu miltu cepumi ar nātrēm

16.novembrī 2021
Sviestu saputo, pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru, turpina kult, pievieno olas pa vienam, linsēklu miltus,kuri samaisīti ar nātrēm un cepamo pulveri un  sakuļ līdz masa viendabīga. Mīklu liek konditorejas maisiņā vai ar karoti liek uz plāts kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep sakarsētā cepeškrāsnī  180-200*С  10 – 12 minūtes.

Veļas mazgājamais līdzeklis no kastaņiem

27.oktobrī 2021
Pagatavo  mazgājamo līdzekli no kastaņiem mājas apstākļos.  Pirms cilvēki izgudroja ziepes, apģērbus mazgāja, izmantojot augus vai augu pelnus. Kastaņi satur saponīnus – vielu, kas puto un attīra veļu.  Ar kastaņiem var labi izmazgāt ikdienā savelkāto apģērbu, bet tie nelīdzēs eļļas traipiem vai ļoti netīrām drēbēm.  Veļa pēc kastaņu mazgājamā līdzekļa smaržo svaigi.   Video recepte pieejama …

Nātru kotletītes

27.oktobrī 2021
Pagatavo vienkāršas, veselīgas un gardas nātru kotletītes!  100 gramos svaigu nātru ir: 5,9 g olbaltumvielu 410 mg kālija 105 mg fosfora 71 mg magnija 630 mg kalcija 7,8 mg dzelzs 333 mg C vitamīna  1 – 2% flovonoīdu, silīcija, E vitamīna. Video recepte pieejama šeit – Nātru kotletītes (pagatavošana) – YouTube.       Materiāli …

Pelašķu ziede

27.oktobrī 2021
Pagatavo pelašķu ziedi mājas apstākļos. Pelašķu ziedi lieto pret ādas iekaisumiem. Pelašķiem ir pretiekaisuma, antioksidējoša, antibakteriāla, antiseptiska, antispazmatiska iedarbība, tie aptur asiņošanu, izdala žlakvielas.  Pelašķi satur: rūgtvielas ēteriskās eļļas flavonoīdus miecvielas kumarīnus K vitamīnu aminoskābes Video recepte pieejama šeit – Pelašķu ziede (pagatavošana) – YouTube.       Materiāli sagatavoti no “Zaubes savvaļas kulinārā festivāla …

Melnā plūškoka ogu sula

26.oktobrī 2021
Melnā plūškoka ogu sulu vai sīrupu lieto imunitātes stiprināšanai. To var izmantot, gatavojot saldos ēdienus. Melnā plūškoka ogu sulu var pievienot, vārot ābolu ievārījumu, tā dos ļoti skaistu krāsu un arī papildus stiprinās veselību. Melnā plūškoka ogas satur:  flavonoīdus miecvielas gļotvielas glikozīdus prganizkās skābes. Plūškoka ogām ir pretiekaisuma, pretvīrusu, antiseptiska un sviedrējoša iedarbība. Ogas uzlabo …
Biļetes uz meistarklasēm