Pagatavošana:
- Ābolus nomizo, iztīra serdes, sagriež šķēlītēs.
- Katlā lej nedaudz ūdens, ieber brūklenes, daļu ābolu vai bumbieru un garšvielas. Uz lēnas uguns vāra, līdz ogas izšķīdušas, bet āboli vai bumbieri ir mīksti.
- Pievieno atlikušās augļu šķēlītes vai plūmes, ievārījuma cukuru, pavāra vēl 5 minūtes, bet pieskata, lai pēdējie pievienotie augļi neizšķīstu, tad ievārījumam būs interesantāka struktūra.
- Lej tīrās, izplaucētās burciņās, aizskrūvē vākus, un dažām stundām noliek ar vāciņu uz leju, kamēr atdziest. Apgriež otrādi, uzglabā vēsā vietā.
Pasniedz kopā ar ceptām putraimdesām, kartupeļu pankūkām vai medījuma gaļu. Nemainīgi izcils pildījums klasiskajai lauku biskvītatortei.