Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020

Ja vēlies iepriecināt kādu vai vienkārši pagatavot kaut ko garšīgu, pastāstīšu, kā cepu biskvītu, lai tas būtu mīksts. Starp biskvīta kārtām pildījumā droši var likt visu ko kāro sirds.

Nepieciešams:
● 2 bļodas- metāla un plastmasas,
● mikseris,
● ēdam karote,
● uzkarsēta cepeškrāsns līdz 180 °C,
● panna ar noņemamām malām,
● nedaudz sviesta vai eļļa,
● cepamais papīrs.

Sastāvdaļas:
● 6 olas,
● 6 ēdam karotes cukura,
● 6 ēdam karotes miltu,
● 4-5 ēdam karotes auksta ūdens.

Pagatavošana:
1. Olas dalīsim, metāla bļodā liksim olas baltumus un dzeltenumus plastmasa bļodā. Olu baltumam pieliek šķipsniņu sāls un liek ledusskapī atdzesēties.
2. Olu dzeltenumam pievienojam cukuru un ūdeni, ja vēlas var arī tējkaroti vaniļas cukuru.
3. Dzeltenumu kuļ tik ilgi, kamēr tas ir putās un bļodā tas ir apmēram sešas reizes vairāk nekā pirms sāka kult.
4. Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
5. Kad dzeltenums ir sakults,no ledusskapja izņem olu baltumus. Pārliecinies, lai arī miksera slotiņas ir vēsas un sausas. Baltumā nevar tikt mitrums.
6. Baltumu sakuļ tik daudz, lai, kad bļodu apgriežot otrādi, tas nelītu ārā.
7. Baltumu iecilā dzeltenumā. Nekad dzeltenumu neiecilā baltumā, jo tad mīkla saplaks un biskvīts nebūs izdevies.
8. Pannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē pannu ar sviestu vai eļļu.
9. Pannā ielej mīklu un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C pa vidu. Atceries, pirmās 15 minūtes never vaļā cepeškrāsns durvis, savādāk biskvīts sakritīsies. Ar koka irbuļa palīdzību pārbaudi mīklas gatavību, ja mīkla pielīp pie irbuļa, tad tā vēl nav gatava.

 

Lai izdodas un labi garšo!
P.S. Nebēdājies, ja nesanāk ar pirmo reizi!
💐
Par dalību un uzvaru pagājušā gada konkursā Marija Krevica atceras: “Man, kā jaunai meitenei, tādai, kura pat nevar smalki izgreznot torti ar krēma rozēm, kā to māk daudzas, kārtīgas saimnieces, bija MILZĪGS šoks (jā milzīgs ar lielajiem burtiem).
Konkursam pieteicos, pateicoties savai kursa biedrenei, kura man atsūtīja kā konkursam var pieteikties. Lai izlemtu, staigāju divas dienas pakaļ visiem, kuri ir ēduši manas ceptās tortes un jautāju atklātus viedokļus. Ar vislielāko vecāku atbalstu, es pieteicos konkursam. Ar trīcošām rokām un asarainām acīm pildīju pieteikuma anketu un pēc anketas iesniegšanas sākās dienu atskaite līdz konkursam. Pa šīm dienām tika ievāktas avenes un pēc tam vārīta aveņu želeja, ko es darīju pirmo reizi. Sarunāju ar savu vecmāmiņu, lai manai kūkai atliek pavairāk lauku oliņas. Vecmamma ir tā, kuras dēļ man vispār interesē tortes. Kad biju mazāka vienmēr patika palīdzēt, kult olas, skaitīt miltu karotes un sēdēt virtuvē un skatīties kā tiek torte salikta kopā un izdekorēta. Ar viņu kopā es arī iemācījos kā pagatavot sviesta krēmu, kuru izmantoju savās kūkās.
Un mans tētis ir superīgs, jo viņš bija gatavs mani aizvest un mani atbalstīt visu to dienu. Un tieši viņš bija tas, kurš teica, ka man izdosies un viss būs lieliski.
Ierodoties festivālā un ieraugot tās visas tortes un tos noformējumus, es jau sev iekšēji pateicu, ka galvenais jau ir piedalīties! Tiešām visas kūkas izskatījās ļoti skaisti, žēl, ka netiku nevienu nogaršot, jo apkārt bija daudz degustētāju un garšas baudītāju, bet ticu, ka viņas visas arī garšoja tikpat labi cik izskatījās.
Gribēju pateikt, lielu, lielu paldies visiem, kuri mani atbalstīja!”💐

Tev varētu arī interēsēt:

PROGRAMMA 2024

18.jūlijā 2024
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau astoto reizi pulcēs apmeklētājus 2024. gada 7. septembrī, lai kopā ar pavāru mākslas meistariem un saimniecēm, medniekiem un makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem daudzinātu paaudzēs pārmantotās zināšanas par dabas veltēm. Šī gada festivāla tēma – “Sēņu laiks”. Tā izvēlēta par godu sēņošanas tradīcijas iekļaušanai Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Sēņu …

ZAUBES FESTIVĀLA RUDENS PASĀKUMA PROGRAMMA

31.augustā 2023
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pavisam drīz, jau 9. septembrī tiekamies Zaubes centrā pie Augšezera, lai nodoto īsteni savvaļīgi izzinošām un gardām aktivitātēm. Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu: 11:00 – 16:00 GARŠU TIRDZIŅŠ 11:00 – 16:00 SAVVAĻAS GARŠU CEĻOJUMS ar Zaubes mednieku un makšķernieku un citu ēdinātāju sagatavotajiem gardumiem rudens noskaņās DABAS PAVĀRU MEISTARKLASES Gatavošanas meistarklases …

ŠOGAD ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRAIS FESTIVĀLS NOTIKS RUDENĪ

13.jūlijā 2023
Šī gada 9.septembrī notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls. Šogad festivāls savu darbību pārcēlis no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan meistarklasēs, gan mājražotāju gatavotajos gardumos. Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri – Ingmars Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs “Īstās latvju saimnieces” …

Iepazīsti Zaubi ainaviskā izbraucienā ar velosipēdu!

08.jūlijā 2022
Zaube ir ne vien ozoliem bagāta vieta, bet arī bagāta ar savvaļas ainavām, mežiem un pļavām, ko aicinām baudīt dodties laiskā velobraucienā.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2022 programma

03.jūlijā 2022
Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē atgriežas Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir “izdzīvošana dabā”. Šī gada 9. jūlijā Zaubes Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens visdažādākajos veidos varēs izgaršot uz izzināt savvaļu un savvaļas garšas. Šogad ieeja festivālā bez maksas!

Izsludināta pieteikšanās uz meistarklasēm!

02.jūlijā 2022
Piedzīvo neaizmirstamu ēdiena gatavošanas pieredzi ar mūsu lieliskajiem pavāriem un savvaļas kulinārijas entuziastiem!
Biļetes uz meistarklasēm