Piedzīvo garšas, stāstus un emocijas Zaubē!

20.maijā 2019

Jau ceturto gadu pēc kārtas Amatas novads aicina savvaļas garšu  baudītājus satikties Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. Šī gada 13.jūlijā Amatas novada Zaubes pagasta Augšezera un Lejasezera krasti un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamāko garšu, meistarklasi, aktivitāti un piedzīvojumu.  

Festivāla apmeklētājus sagaidīs paaudžu paaudzēs mantotas, kā arī nekad agrāk nepiedzīvotas garšas. Festivāla ēdienkartē būs mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” meža un ezera veltes, lekcijas, alus meistaru “KUPLA” piedāvājums, gaļas un mērcīšu gatavošana, kā arī veģetārā virtuve. Meža atmosfērā aicinās iejusties “Dabas ugunskura meistarklase” ar pazīstamo pavāru Ingmāru Ladigu. Savu īpašo garšu piedāvās arī vegānā kafejnīca “Gardā pupa” – būs augu kokteiļi un interesantas uzkodas.  

Jau par tradīciju kļuvušo sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīs Amatciema Jonathan Restaurant šefpavāre un daudz balvu iguvusī toršu meistare Ina Poliščenko.

Savukārt kartupeļu mizošanas, rīvēšanas sacīkstēm, kurās piedalīties var ikviens, šogad piepulcēsies arī cīņa par gardāko brūkleņu ievārījumu (pietaupiet burciņu savējā!).

Par festivāla noskaņu rūpēsies blūza/folka grupa “Rahu The Fool.

Visas dienas garumā noritēs starptautisks pavāru konkurss. Konkursa žūrijā būs tādi sabiedrībā pazīstami šefpavāri kā Ingmārs Ladigs un Dzintars Kristovskis no Zaubes pagasta “Annas Hotel”  restorāna “Kannas”.

Neizpaliekošs būs arī Garšu tirgus un vietējo ražojumu stendi, bet iepriekš nebijis jaunums būs speciāli festivālam izveidots alus. Savukārt, Latvijas dabas muzejs pārsteigs ar aktivitātēm un pat mini sēņu izstādi, bet “Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs” pie makšķerēm pulcēs gan lielus, gan mazus.

Dienas izskaņā smelsimies gudrības un pieredzi mūsu īpašo viesu lekcijās, kā arī Roberto Meloni aicinās uz pavāršovu “La Dolce Vita”, ko no TV ekrāniem pārnesīs uz savvaļas skatuvi. Dienas noslēgumā, sekojot labākajām tradīcijām, balle līdz pirmajiem rīta gaiļiem kopā ar grupu “Stradivari”.

Biļetes tirdzniecībā no 15. maija www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas www.wildfoodfest.lv

Uz satikšanos savvaļas garšās!

Sīkāka informācija:

Indra Paseka

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla koordinatore

e-pasts: indra.paseka@gmail.com

tālr.: +371 28339843

Tev varētu arī interēsēt:

PROGRAMMA 2024

18.jūlijā 2024
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau astoto reizi pulcēs apmeklētājus 2024. gada 7. septembrī, lai kopā ar pavāru mākslas meistariem un saimniecēm, medniekiem un makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem daudzinātu paaudzēs pārmantotās zināšanas par dabas veltēm. Šī gada festivāla tēma – “Sēņu laiks”. Tā izvēlēta par godu sēņošanas tradīcijas iekļaušanai Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Sēņu …

ZAUBES FESTIVĀLA RUDENS PASĀKUMA PROGRAMMA

31.augustā 2023
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pavisam drīz, jau 9. septembrī tiekamies Zaubes centrā pie Augšezera, lai nodoto īsteni savvaļīgi izzinošām un gardām aktivitātēm. Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu: 11:00 – 16:00 GARŠU TIRDZIŅŠ 11:00 – 16:00 SAVVAĻAS GARŠU CEĻOJUMS ar Zaubes mednieku un makšķernieku un citu ēdinātāju sagatavotajiem gardumiem rudens noskaņās DABAS PAVĀRU MEISTARKLASES Gatavošanas meistarklases …

ŠOGAD ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRAIS FESTIVĀLS NOTIKS RUDENĪ

13.jūlijā 2023
Šī gada 9.septembrī notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls. Šogad festivāls savu darbību pārcēlis no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan meistarklasēs, gan mājražotāju gatavotajos gardumos. Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri – Ingmars Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs “Īstās latvju saimnieces” …

Iepazīsti Zaubi ainaviskā izbraucienā ar velosipēdu!

08.jūlijā 2022
Zaube ir ne vien ozoliem bagāta vieta, bet arī bagāta ar savvaļas ainavām, mežiem un pļavām, ko aicinām baudīt dodties laiskā velobraucienā.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2022 programma

03.jūlijā 2022
Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē atgriežas Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir “izdzīvošana dabā”. Šī gada 9. jūlijā Zaubes Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens visdažādākajos veidos varēs izgaršot uz izzināt savvaļu un savvaļas garšas. Šogad ieeja festivālā bez maksas!

Izsludināta pieteikšanās uz meistarklasēm!

02.jūlijā 2022
Piedzīvo neaizmirstamu ēdiena gatavošanas pieredzi ar mūsu lieliskajiem pavāriem un savvaļas kulinārijas entuziastiem!
Biļetes uz meistarklasēm