Tiešsaistes gatavošanas meistarklase kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”

01.jūlijā 2021

8. jūlijā plkst. 19:00 sākam Zaubes savvaļas kulinārā festivāla garšu piedzīvojumu!

Tiekamies Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pirmajā tiešsaistes gatavošanas meistarklasē kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”.
Norises laiks: 19:00 – 20:00 (pieslēgšanās no plkst. 18:45)

Norises vieta: Tiešsaistē Zaubes savvaļas kulinārā festivāla FB kontā un Cēsu rajona lauku partnerības FB kontā un ZOOM platformā.

Pasākumu vadīs: Mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” pārstāvji: Rasa Zeimula, Mārtiņš Legzdiņš, Raitis Legzdiņš.

Gatavošanas meistarklases ietvaros MMK “Zaube” pārstāvji demonstrēs, kā pagatavot divus pamatēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir medījums. Mednieks Raitis Legzdiņš stāstīs un rādīs, kā pagatavojams stirnu buka šašliks, kāda tam ir vispiemērotākā marināde, lai tas izdotos sulīgs. Savukārt Rasa Zeimula, ierādīs, kā Kazanā uz dzīvās uguns pagatavot meža cūkas sautējamu ar vasaras dārzeņiem. Nodarbības pēdējās 15 minūtes tiks atvēlētas domu apmaiņai starp dalībniekiem un pasniedzēju. Iepriekš reģistrētie dalībnieki varēs uzdot sev interesējošus jautājumus.

Piereģistrējies līdz 07.07. cesis@partneriba.lv un saņem ZOOM linku vai skaties Facebook Live Zaubes savvaļas kulinārā festivāla FB kontā.

Organizē: “Cēsu rajona lauku partnerība” sadarbībā ar Amatas novada pašvaldību.

 

Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekts Nr.18-00-A019.333-000022 “Savvaļas brīnumi – Wild Wonders”

Tev varētu arī interēsēt:

PROGRAMMA 2024

18.jūlijā 2024
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau astoto reizi pulcēs apmeklētājus 2024. gada 7. septembrī, lai kopā ar pavāru mākslas meistariem un saimniecēm, medniekiem un makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem daudzinātu paaudzēs pārmantotās zināšanas par dabas veltēm. Šī gada festivāla tēma – “Sēņu laiks”. Tā izvēlēta par godu sēņošanas tradīcijas iekļaušanai Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Sēņu …

ZAUBES FESTIVĀLA RUDENS PASĀKUMA PROGRAMMA

31.augustā 2023
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pavisam drīz, jau 9. septembrī tiekamies Zaubes centrā pie Augšezera, lai nodoto īsteni savvaļīgi izzinošām un gardām aktivitātēm. Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu: 11:00 – 16:00 GARŠU TIRDZIŅŠ 11:00 – 16:00 SAVVAĻAS GARŠU CEĻOJUMS ar Zaubes mednieku un makšķernieku un citu ēdinātāju sagatavotajiem gardumiem rudens noskaņās DABAS PAVĀRU MEISTARKLASES Gatavošanas meistarklases …

ŠOGAD ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRAIS FESTIVĀLS NOTIKS RUDENĪ

13.jūlijā 2023
Šī gada 9.septembrī notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls. Šogad festivāls savu darbību pārcēlis no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan meistarklasēs, gan mājražotāju gatavotajos gardumos. Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri – Ingmars Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs “Īstās latvju saimnieces” …

Iepazīsti Zaubi ainaviskā izbraucienā ar velosipēdu!

08.jūlijā 2022
Zaube ir ne vien ozoliem bagāta vieta, bet arī bagāta ar savvaļas ainavām, mežiem un pļavām, ko aicinām baudīt dodties laiskā velobraucienā.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2022 programma

03.jūlijā 2022
Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē atgriežas Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir “izdzīvošana dabā”. Šī gada 9. jūlijā Zaubes Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens visdažādākajos veidos varēs izgaršot uz izzināt savvaļu un savvaļas garšas. Šogad ieeja festivālā bez maksas!

Izsludināta pieteikšanās uz meistarklasēm!

02.jūlijā 2022
Piedzīvo neaizmirstamu ēdiena gatavošanas pieredzi ar mūsu lieliskajiem pavāriem un savvaļas kulinārijas entuziastiem!
Biļetes uz meistarklasēm