Pagatavošana:
- Pagatavo bezē. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160°C temperatūru. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus ar sāli, līdz tie ir putaini un tik stingri, ka neslīd laukā no otrādi apgriezta trauka. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citronu sulu. Visu sakuļ stingrās putās.
- Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk apkārt līniju, lai būtu vieglāk veidot kūkas formu. Papīru apgriež ar zīmējumu uz leju. Apli ieziež ar sviestu.
- Masu kārto aplī, nolīdzina. No malas apakšas ar lāpstiņu velk uz augšu tā, lai kūkai izveidotos trapeces forma ar mazliet padziļinātu vidusdaļu krēmam.
- Liek bezē cepties sakarsētajā cepeškrāsnī, tūlīt pazemina temperatūru līdz 110°C un cep 1 stundu. Uzmana, lai kūka nepaliek brūna – ja nepieciešams, temperatūru krāsnī paregulē zemāku. Cepšanas laikā plīts durvis var nedaudz pavērt. Gatavai kūkai jābūt mazliet zeltainai, kraukšķīgai no ārpuses, iekšpusē – mīkstai, līdzīgai putna pienam. Gatavo kūku atstāj plītī, līdz tā ir pilnībā atdzisusi. Dziestot virskārta var nedaudz saplaisāt.
- Pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu stingrās pu tās. Kuļot pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Pa daļām iejauc maskarpones sieru.
- Uzmanīgi pārceļ kūku no cepamā papīra uz liela šķīvja. Var celt ar visu papīru un tā malas apgriezt ar šķērēm, tad ir mazāks risks, ka kūka salūzīs. Ar karoti kūkas vidu pilda arkrēmu.
- Kūku rotā ar meža zemenēm vai citām ogām, pēc vēlēšanās arī ar bazilika vai piparmētru lapiņām. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.