Pagatavošana:
- Grūbas sālsūdenī novāra mīkstas (ātrāk izvārīsies, ja iepriekšējā vakarā tās aplies ar ūdeni un atstās mērcēties).
- No noplaucētām nātru lapiņām un citām sastāv daļām sablendē pesto.
- Sēnēm ar saru otu notīra smiltis, iztīra gružus arī no cepurītesšūnām.
- Lāčpurnus horizontāli pārgriež uz pusēm.
- Notīra un sasmalcina sīpolus un ķiplokus.
- Uz pannas karstā sviestā 2 minūtes apcep sēnes, pēc tam pievieno sīpolus un ķiplokus, maisot apcep vēl 2 minūtes. Tad pielej krējumu un pavāra vēl dažas minūtes. Bet jāuzmanās, lai sēnes nekļūst sīkstas.
- Grūbām pārlej sēņu mērci, pievieno pesto un visu izmaisa. Pasniedz karstu.