Melnā plūškoka ogu sulu vai sīrupu lieto imunitātes stiprināšanai. To var izmantot, gatavojot saldos ēdienus. Melnā plūškoka ogu sulu var pievienot, vārot ābolu ievārījumu, tā dos ļoti skaistu krāsu un arī papildus stiprinās veselību.
Melnā plūškoka ogas satur:
flavonoīdus
miecvielas
gļotvielas
glikozīdus
prganizkās skābes.
Plūškoka ogām ir pretiekaisuma, pretvīrusu, antiseptiska un sviedrējoša iedarbība. Ogas uzlabo imunitāti, tās lieto pret paaugstinātu temperatūru.
Video recepte pieejama šeit – Melnā plūškoka ogu sula – YouTube.
Materiāli sagatavoti no “Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2021” Vairas Kārkliņas (dabas studija “Skara”, www.skara.lv) tiešsaistes lekcijām sadarbībā ar Sandru Ošiņu, Mildu Ošiņu un Valdi Ošiņu (foto un dizains, www.digitalguru.lv). Projekts “Savvaļas brīnumi” NR.18-00-A019.333-000022.