Piparmētru pesto:
Ķirbju sēklas 150 gr.
Pētersīļi 30 gr.
Dilles 15 gr.
Estragons 10 gr.
Piparmētra 30 gr.
Gatavināts siers 150 gr.
Olīveļļa 150 ml.
Ķiploki 10 gr.
Čillī 1 gr.
Sāls 2 gr.
Citrons + citrona miziņa 1 gab.
Kabači 600 gr.
Vīnogu lapas 250 gr.
Ķiploki jaunie 450 gr.
Olīveļļa 50 ml.
Gailenes 500 gr.
Sīpoli 400 gr.
Balzāmetiķis 30 ml.
Pētersīļi 20 gr.
Tomāti 600 gr.
Sagatavošana: Jēra kāju saberž ar garšvielām, liek grilā un apcep, ja nepieciešams tin foliju un cep 3 h. līdz gaļa mīksta. Marinētās vīnogu lapas atdala vienu no otras un saliek kopā pa trijām, sīpolus un ķiploku cep līdz gatavi, pievieno sasmalcinātos zaļumus. Cepto jēra cepeti sasmalcina un sajauc ar ceptajiem sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem, pievieno balzāmetiķi un garšvielas. Sagatavoto masu liek uz vīnogu lapām un saņem buņģa formā, apsmērē ar eļļu liek grilā cepties līdz lapas apcepušās . Tomātus sagriež uz pusēm, pievieno garšaugus un cep grilā līdz mīksti, kabačus sagriež šķēlēs un strauji apcep grilā. Karstus sajauc ar piparmētru pesto. Ceptos dārzeņus liek uz šķīvja un virsū kārto vīnogu lapu buņģi ar jēra cepeti. Dekorē ar zaļumiem.
Piparmētru pesto sagatavošana: Sasmalcina zaļumus, pievieno ķirbju sēklas, ķiplokus, olīveļļu, sieru un pārējās garšvielas līdz veidojas viendabīga pesto mērce, beigās pievieno citronu sulu un sasmalcinātu citronu miziņu. Uzglabā vēsā vietā hermētiski noslēgtā traukā.