Vīnogu lapu buņģis ar jēra cepeti un oglēs cepti kabači ar piparmētru pesto

Ēdieni

10 personām vajadzēs:

  1. Jēra šķiņķis 1,200 kg
  2. Sarkanvīns 150 ml
  3. Olīveļļa 0,075 ml
  4. Garšvielas (sāls un pipari) 20 gr
  5. Ķiploki 20 gr

 Piparmētru pesto:

Ķirbju sēklas 150 gr.

Pētersīļi 30 gr.

Dilles 15 gr.

Estragons 10 gr.

Piparmētra 30 gr.

Gatavināts siers 150 gr.

Olīveļļa 150 ml.

Ķiploki 10 gr.

Čillī  1 gr.

Sāls 2 gr.

Citrons + citrona miziņa 1 gab.

Kabači 600 gr.

Vīnogu lapas  250 gr.

Ķiploki jaunie 450 gr.

Olīveļļa 50 ml.

Gailenes 500 gr.

Sīpoli 400 gr.

Balzāmetiķis 30 ml.

Pētersīļi 20 gr.

Tomāti  600 gr.

Sagatavošana: Jēra kāju saberž ar garšvielām, liek grilā un apcep, ja nepieciešams tin foliju un cep 3 h. līdz gaļa mīksta. Marinētās vīnogu lapas atdala vienu no otras un saliek kopā pa trijām, sīpolus un ķiploku cep līdz gatavi, pievieno sasmalcinātos zaļumus. Cepto jēra cepeti sasmalcina un sajauc ar ceptajiem sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem, pievieno balzāmetiķi un garšvielas. Sagatavoto masu liek uz vīnogu lapām un saņem buņģa formā, apsmērē ar eļļu liek grilā cepties līdz lapas apcepušās . Tomātus sagriež uz pusēm, pievieno garšaugus un cep grilā līdz mīksti, kabačus sagriež šķēlēs un strauji apcep grilā. Karstus sajauc ar piparmētru pesto. Ceptos dārzeņus liek uz šķīvja un virsū kārto vīnogu lapu buņģi ar jēra cepeti. Dekorē ar zaļumiem.

Piparmētru pesto sagatavošana: Sasmalcina zaļumus, pievieno ķirbju sēklas, ķiplokus, olīveļļu, sieru un pārējās garšvielas līdz veidojas viendabīga pesto mērce, beigās pievieno citronu sulu un sasmalcinātu citronu miziņu. Uzglabā vēsā vietā hermētiski noslēgtā traukā.

 

Tev varētu arī interēsēt:

Izjaukto ābolu kūka ar rudens aveņu gēlu un mandeļu drumstalām (rudens ābols, sāļā karamele, avenes)

29.novembrī 2021
Aveņu mērce avenes 0,600 cukurs 0,500 santana 0,005 Vāra kopā , sablenderē,izberž caur sietu. Lej atpakaļ katliņā,uzvāra līdz 100 grādiem, vāra vēl 2 minūtes, atdzesē,sablenderē.   Drumsatalas mandeļu milti 0,100 sviests kubiņos istabas t 0,070 brūnais cukurs 0,070 Visu viegli samaisa izmantojot pirkstu galus, ber uz  pannas, kurā ieklāts pergamenta papīrs.   Karamele sāļā sviests …

Linsēklu miltu cepumi ar nātrēm

16.novembrī 2021
Sviestu saputo, pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru, turpina kult, pievieno olas pa vienam, linsēklu miltus,kuri samaisīti ar nātrēm un cepamo pulveri un  sakuļ līdz masa viendabīga. Mīklu liek konditorejas maisiņā vai ar karoti liek uz plāts kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep sakarsētā cepeškrāsnī  180-200*С  10 – 12 minūtes.

Veļas mazgājamais līdzeklis no kastaņiem

27.oktobrī 2021
Pagatavo  mazgājamo līdzekli no kastaņiem mājas apstākļos.  Pirms cilvēki izgudroja ziepes, apģērbus mazgāja, izmantojot augus vai augu pelnus. Kastaņi satur saponīnus – vielu, kas puto un attīra veļu.  Ar kastaņiem var labi izmazgāt ikdienā savelkāto apģērbu, bet tie nelīdzēs eļļas traipiem vai ļoti netīrām drēbēm.  Veļa pēc kastaņu mazgājamā līdzekļa smaržo svaigi.   Video recepte pieejama …

Nātru kotletītes

27.oktobrī 2021
Pagatavo vienkāršas, veselīgas un gardas nātru kotletītes!  100 gramos svaigu nātru ir: 5,9 g olbaltumvielu 410 mg kālija 105 mg fosfora 71 mg magnija 630 mg kalcija 7,8 mg dzelzs 333 mg C vitamīna  1 – 2% flovonoīdu, silīcija, E vitamīna. Video recepte pieejama šeit – Nātru kotletītes (pagatavošana) – YouTube.       Materiāli …

Pelašķu ziede

27.oktobrī 2021
Pagatavo pelašķu ziedi mājas apstākļos. Pelašķu ziedi lieto pret ādas iekaisumiem. Pelašķiem ir pretiekaisuma, antioksidējoša, antibakteriāla, antiseptiska, antispazmatiska iedarbība, tie aptur asiņošanu, izdala žlakvielas.  Pelašķi satur: rūgtvielas ēteriskās eļļas flavonoīdus miecvielas kumarīnus K vitamīnu aminoskābes Video recepte pieejama šeit – Pelašķu ziede (pagatavošana) – YouTube.       Materiāli sagatavoti no “Zaubes savvaļas kulinārā festivāla …

Melnā plūškoka ogu sula

26.oktobrī 2021
Melnā plūškoka ogu sulu vai sīrupu lieto imunitātes stiprināšanai. To var izmantot, gatavojot saldos ēdienus. Melnā plūškoka ogu sulu var pievienot, vārot ābolu ievārījumu, tā dos ļoti skaistu krāsu un arī papildus stiprinās veselību. Melnā plūškoka ogas satur:  flavonoīdus miecvielas gļotvielas glikozīdus prganizkās skābes. Plūškoka ogām ir pretiekaisuma, pretvīrusu, antiseptiska un sviedrējoša iedarbība. Ogas uzlabo …
Biļetes uz meistarklasēm