- Zivīm nokasa zvīņas (tās var vispirms noplaucēt ar verdošu ūdeni vai tīrīt zem ūdens, lai zvīņas nesprikstētu uz visām pusēm), izņem iekšas, žaunas
- Zivis ietin marlē vai auduma maisiņā, lai buljonā nebūtu asaku. lielās zivis ( līdakas, vimbas un citas) liek atsevišķi, mazās ( asarīši, raudas) atsevišķi. Pievieno nemizotu sīpolu, nomizotu ķiploku, pētersīļa sakni, lauru lapu, sāli, melnos piparus, gabaliņos sagrieztu burkānu. Vāra buljonu.
- Kad lielās zivis ir gatavas, arī buljons ir kārtībā. No bulkona izmakšķerē visu ārā, izņemot sīkos sagrieztos burkānus.
- Buljonam pievieno nomizotus un sagrieztus kartupeļus, un turpina vārīt. Izlupina lielās zivis. Zivs gaļu pievieno buljonam.
- Kad kartupeļi gatavi, zupā uz brīdi iemērc gruzdošu malkas pagali un pēc tam pielej nedaudz degvīna.
- Iekaisa sasmalcinātus zaļumus, un zupa gatava.
Zaubes zivju zupa
Ēdieni
Lai pagatavotu Zaubes zivju zupu, būs nepieciešams:
- Ezera zivis no loma
- Burkāni
- Kartupeļi
- Sīpols
- Pētersīļa sakne
- Lauru lapa
- Melnie piparu graudi
- Sāls
- Zaļumi – dilles, pētersīļu lapas, lociņ
- Nedaudz degvīna
- Gruzdoša ugunskura pagale
- Marles gabals
- Liels katlas vārīšanai uz uguns